WARME VIJGEN MET GEITENKAAS

Verse vijgen van Joep (niet te verwarren met gedroogde/gekonfijte vijgen) zijn zacht en kun je met schil en al eten. Op zich zelf is het al een bijzondere vrucht, maar het is ook lekker om hem in partjes te snijden en op een salade te leggen. Een andere populaire bereiding is vullen met geitenkaas en gratineren in de oven.

RECEPTENLIJST (4p)


  • 8 rijpe verse vijgen
  • Verse geitenkaas
  • Pancetta (2 dunne plakjes per vijg)
  • Vijgen-sinaasappelcompote
  • Balsamico
  • Walnoten
  • Honing

BEREIDING

Stap 3


15 à 20 minuten in de oven (180 C)

Walnoten caramelliseren met honing.

Vijgencompot met balsamico aanlengen voor dressing

Stap 1


Vijgen kruislings insnijden, tot paar mm van de bodem.

Vervolgens vullen met geitenkaas


Stap 2


Omwikkelen met pancetta
(Eventueel al wat honing over de geitenkaas )