FRAMBOZEN TRIFLE

Een heerlijk dessert voor zes personen.


Dit nagerecht is eenvoudig en superlekker. In weinig tijd zet je een verrassing op tafel. De frambozensaus en de marcaponeroom kun je ruim van te voren klaarmaken,


Ons advies is om vanillesuiker te gebruiken.

RECEPTENLIJST

 

  • 1/2 roombotercake, in kleine blokjes gesneden
  • 250 g diepvriesframbozen + paar verse frambozen voor garnering
  • (Vanille)suiker
  • Lemoncurd
  • 250 g mascarpone
  • Vanille-extract
  • 250 ml opgeklopte slagroom
  • Handje dragee-eitjes
  • Optioneel wat verse munt voor garnering

BEREIDING

Stap 1


Doe de diepvriesframbozen in een pannetje met 1 à 2 el vanillesuiker naar smaak en een klein scheutje water. Breng al roerend aan de kook en verwarm totdat de frambozen zacht zijn en hun sap loslaten. Zet het vuur uit en laat de frambozensaus afkoelen.Je frambozensaus is nu klaar.
(indien gewenst kun je de frambozensaus nog even door een fijne zeef drukken om de pitjes eruit te halen. Ik laat ze lekker zitten).


Stap 2


Roer de mascarpone los met een paar druppels vanille-extract en suiker naar smaak. Roer de slagroom door de mascarpone.

Stap 3


Schenk in elk dessertglas wat frambozensaus en verdeel hier blokjes cake overheen. Schep in elk glas wat mascarponeroom en daarbovenop wat lemoncurd.


Stap 4


Maak indien wenselijk nu nog een laagje met frambozensaus, cake, mascarponeroom en lemoncurd.

Garneer de trifleglaasjes met de achtergehouden frambozen, grof gehakte dragee-eitjes en een blaadje munt.