AVOCADOMOUSSE

met grapefruit en krab 

Een fris voorgerecht voor 4-6 personen.


In plaats van grapefruit kun je ook appel (bv granny smith)

RECEPTENLIJST (4p)


  • zout
  • 100 gr gezeefde tomaten
  • 1 tl selderijzout
  • 1/2 tl agaragar
  • 1 st grapefruit
  • 2 st rijpe avocado
  • cayenne peper
  • 140 gr krabvlees
  • 1 1/2 tl roze pepertjes
  • 1 1/2 tl peterselie

BEREIDING

Stap 3


Verdeel puree over ovale glazen glaasjes en verdeel de tomaten over de puree en zet de glaasjes koel weg

Laat de krab uitlekken



Stap 4


Snijd de rest grapefruit in stukjes

Meng de krab met grapefruit, peperbessen en fijngehakte peter-selie. Verdeel het mengsel over glaasjesmaak af met geraspte grapefruitschil

Stap 1


Doe de tomaten met 4 eetl water in een pan en breng aan de kook. Voeg selderijzout en agaragar toe en laat 1 min koken

Laat afkoelen tot lauw


Stap 2


Snijd vruchtvlees grapefruit in partjes en verwijder vliesjes

Bewaar schil, pureer avocado's en helft grapefruit

Breng op smaak met cayenne peper en zout